CLIMATHERM

Voor het produceren van deze technische leiding wordt dezelfde molecule gebruikt als voor de fusiotherm sanitaire buizen.

Het grote verschil met de fusiotherm leidingen is echter de thermische stabilisatie. Om deze stabilisatie, en dus een betere weerstand tegen hoge temperaturen te bekomen, worden specifieke additieven toegevoegd aan de fusiolen granulaten. Op die manier bekomt men veel betere thermische eigenschappen maar deze additieven leiden er echter toe dat het produkt zijn hygiënische eigenschappen degradeert. De climatherm leidingen zijn dan ook in tegenstelling tot fusiotherm niet geschikt voor drinkwater en voedingswaren.

De thermische stabilisatie zorgt ervoor dat een verwachte levensduur tot 100 jaar gehaald wordt bij constante lage temperaturen. Bij constante temperaturen tot 75 à 80°C is de verwachte levensduur zelfs nog 50 jaar !
 
Polypropyleen heeft een lambda waarde van 0.15 W/m/K. Hierdoor kan flink bespaard worden op externe isolatie. Er is niet alleen het financieel voordeel, ook de plaatsbesparing is belangrijk.

Dit gamma van leidingen is bijzonder geschikt voor de volgende installaties :
 
  • Climatisatie en koeling, zelfs voor vloeistoffen met negatieve temperaturen
  • Verwarming, zelfs voor constante temperaturen tot 75-80 °C
  • Perslucht,  zelfs voor druk hoger dan 20 bar
  • Diverse vloeistoffen in de industrie of agro
  • Regenwaterleidingen
  • Leidingen voor geothermie
  • enz...

Bij het gebruik voor verwarming biedt de climatherm Faser leiding het onmisbare voordeel van de mechanische stabilisatie. Hierdoor wordt de lineaire uitzetting tot een minimum herleid, zelfs bij hoge temperatuursschommelingen. Deze stabilisatie wordt bekomen door het verwerken van een kern van glasvezel binnenin de wand van de leiding. Wij bezorgen u graag de tabellen met de waardes van uitzetting.

De climatherm leidingen zijn een uitstekende oplossing voor het transport van chemische produkten. Glycol bijvoorbeeld is geen enkel probleem. Voor het gebruik van andere chemicaliën kunt u ons raadplegen.