CLIMATHERM OT

Sinds januari 2010 heeft Aquatherm haar gamma climatherm leidingen uitgebreid met de variante "climatherm-OT". (Oxygen Tight)

Door het gebruik van geavanceerde technologieën is Aquatherm er in geslaagd een uniek produkt op de markt te brengen die DE oplossing biedt voor installaties met kunststof leidingen voor hoge temperaturen.

Door de uitzetting van het materiaal bij temperatuursschommelingen in kunststof leidingen kan er bij bepaalde omstandigheden (onderdruk) zuurstof door de wand van de buis dringen. Bij gesloten systemen kan dit er toe leiden dat er permanent een toevoer van zuurstof is in het circuit.

Een traditionele installatie in metalen leidingen vertoont in vele gevallen hetzelfde probleem ter hoogte van de koppelingen. Bij gebruik van draad en van dichtingen is de zuurstofdichtheid niet gegarandeerd.

De norm DIN4726 legt de grens van diffusie op 0.10 g/m³/dag bij een temperatuur van 40°C voor alle types leidingen.

De climatherm OT leidingen behalen bij deze testen een waarde van 0.041 g/m³/dag.

Rekening houdend met deze waarde en het feit dat de assemblage door polyfusie zorgt voor een perfecte permanente verbinding, leidt dit alles ertoe dat climatherm OT leidingen de perfecte oplossing zijn voor systemen onder hoge temperaturen (60-80°C)